Nekādas sarkanas rozes! Lietas, kuras nevajadzētu dāvināt, lai nepiesaistītu tuvam cilvēkam bēdas un nelaimes

Dāvanu dāvināšana un saņemšana ir lieliska apmaiņa, kas parāda, ka mums rūp otrs cilvēks. Jūs varētu domāt, ka jebkura dāvana, kas dāvināta no sirds, ir laba dāvana. Diemžēl tas ne vienmēr tā ir.

Asi priekšmeti

Dāvanas asu priekšmetu veidā patiesībā ir populārākas, nekā varētu gaidīt, jo lielākā daļa cilvēku neuzskata tās par kaut ko īpašu. Asu priekšmetu piemēri, kas nav piemēroti dāvanām, ir asmeņi, naži, šķēres utt.

Ir vairāki iemesli, kādēļ asi priekšmeti ir nevēlama dāvana. Tiek uzskatīts, ka šādu priekšmetu dāvināšana burtiski izjauks draudzību, jo asi priekšmeti var nodarīt kaitējumu citiem cilvēkiem vai radībām.

Aiz māņticības šādas dāvanas netīšām novedīs pie tā, ka jūs draugam netīšām sūtīsiet nelaimi.

Pulksteņi

Rietumos pulksteņi patiešām ir diezgan populāra dāvana. Tie ir modinātāji, sienas pulksteņi, kabatas pulksteņi, rokas pulksteņi utt.

Pulksteņi mēra laika ritējumu un netieši norāda uz ierobežotu dzīves ilgumu, kas tiek uzskatīts par ļoti nelabvēlīgu. Ķīniešu valodā pulksteņa dāvināšana, “soong joong”, izklausās līdzīgi kā termins, ko lietu izvadīšanā, un līdz ar to tas ķīniešu kultūrā ir ļoti tabu.

Kabatlakatiņi

Dāvanas kabatlakatiņu veidā tradicionāli tiek noraidītas. Tas ir tāpēc, ka ar kabatlakatiņu noslauka sviedrus un asaras, kas liecina par lielām skumjām un vilšanos.

Kabatlakatiņa dāvināšana liecina par to, ka jūs sagaidāt, ka jūsu draugs, draudzene vai mīļotā persona nākotnē daudz raudās.

Sarkanās rozes

Daži cilvēki uzskata, ka garas sarkanas rozes ar asiem ērkšķiem ir briesmīga dāvana. Jo garāks kāts un asāki ērkšķi, jo vairāk cietīs attiecības. Tiek uzskatīts, ka, ja nosūtīsiet savai otrajai pusītei sarkanu rožu pušķi – lai gan tas ir romantiski -, tas būs attiecību beigu sākums.

Labāk ir dāvināt krēmkrāsas vai rozā rozes. Saskaņā ar fen šui dzeltenās rozes palīdz stiprināt jau esošo mīlestības sajūtu. Pirms zieda dāvināšanas mīļotajai jānoņem arī ērkšķi.

Nekad nesūtiet sarkanas un baltas rozes mīļotajam, kurš atrodas slimnīcā. Tas tiek uzskatīts par nelabvēlīgu zīmi Apvienotajā Karalistē. Ja kādam tiek atnesti sarkano un balto ziedu pušķi, slimnīcas personāls tos nekavējoties izmet un pārliecinās, ka neviens no tiem nenonāk pie pacientiem. Pušķi, kas sastāv no sarkanu un baltu ziedu pušķiem, uzskata par vēlējumu aiziet mūžībā.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment